Pregledava ovu raspravu:
1 Anonimni korisnici
Nikola Tesla |
||
|---|---|---|
|
VIP Član
![]()
Registriran:
20.5.2006. 14:02 Od Hamburg / Banska Posavina
![]() |
Citam nesto o Nikola Tesla, pisu da je bio podrijetlom Hrvat, zapravo njegovi preci, evo jedan citat i wikipedia.
U tim tekstovima je stajalo: Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. Stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak. Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota.
Objavljeno: 3.4. 9:38
|
|
Preseli
|
||
Odg: Nikola Tesla |
||
|---|---|---|
|
Kolumnist
![]()
Registriran:
14.7.2006. 12:59 Od negdje na planeti
![]() |
Konkretno u danasnje doba se u vezi njega samog najvise lome koplja kod nasih i Srpskih poglavica ciji je on. Je li Srbin ili je Hrvat...A , najmanje se pise o njegovom radu i dostignucu. To je zalosno. Isti je slucaj i sa Ivom Andricem. Nama je izgleda glavna briga izgleda koje kome bio baba i djed...A , ne cime nas je taj ili ta necim zaduzio ili zaduzila...Za mene osobno su Nikola Tesla i Ivo Andric ljudine...A ,iz kojeg su porodilista ispali i koji ih je svecenik, pop krstio mi je zadnja rupa na svirali...
Objavljeno: 9.5. 17:59
|
|
Preseli
|
||
Vi možete pregledati temu.
Vi ne možete započeti novu temu.
Vi ne možete odgovarati na poruke.
Vi ne možete uređivati svoje poruke.
Vi ne možete obrisati svoje poruke.
Vi ne možete dodati nove ankete.
Vi ne možete glasovati u anketama.
Vi ne možete dodati datoteke porukama.
Vi ne možete objalvjivati poruke bez odobrenja.

Preseli